Me Jane

MeJaneEven voorstellen. OptimaForma is een eenmanszaak en achter die grote iMac zit ik, Jane Klein. Nee, niet die van Tarzan. Ik ben het kind van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Vandaar.

Als kind was ik dol op knutselen en tekenen en schreef ik verhaaltjes die ik zelf illustreerde. Het eerste affiche dat ik maakte om een boodschap onder de aandacht te brengen, was voor de circusvoorstelling die ik samen met mijn grote broer en kleine zus (zij werd vooral gebruikt als balanceerobject) op zou voeren.

Van liaan naar liaan

Toch duurde het even voor ik besefte dat daar mijn grootste passie en talent lag. Een uitloting voor School voor Journalistiek, een kwart Lerarenopleiding Nederlands/Tekenen, een halve studie Psychologie en een cursus Reclametekenen bij de LOI was er voor nodig om de stap naar de kunstacademie te durven maken. Daar vielen alle interesses samen. Vele jaren na de circusvoorstelling, na afronding van mijn studie Grafische Vormgeving aan de kunstacademie in Arnhem (het tegenwoordige Artez), werd een van mijn eerste opdrachten Circus Colourful City

Ik werk als eenpitter, soms samen met collega vormgevers. Verschillende fotografen, illustratoren, tekstschrijvers, webbouwers, database-experts kunnen helpen met ontbrekende stukken beeld, tekst of techniek.

Als ik niet aan het werk ben sta ik vaak op de tennisbaan. Een andere passie waar een scherpe focus en goed samenspel met je partner het beste resultaat oplevert.