Een online magazine: dat boeit

Nu steeds meer mensen beschikken over een tablet is een interactief online magazine een prachtig alternatief voor een gedrukt tijdschrift, personeelsblad of jaarverslag. Het biedt extra’s die het zelfs aantrekkelijker maken dan print en waardoor het uitstijgt boven een (interactieve, bladerbare) pdf. Het is door de vele interactieve mogelijkheden een ideale manier om soms saaie, droge inhoud speels en leesbaar op te dienen. Waardoor tekst die anders als ‘veel’ ervaren wordt, ineens wél gelezen wordt.

“Wat een leuk, helder, creatief en prettig leesbaar jaarverslag! Zelfs de cijfers zijn goed leesbaar en absoluut geen saaie opsomming.”

Voor de realisatie van een online uitgave is geen ingewikkeld traject nodig waarin je met verschillende partijen te maken hebt. Ik heb hiervoor alle kennis en tools in huis zodat er slechts één aanspreekpunt is en geen tijd verloren gaat aan veelvuldig overleg. Het concept voor de uitgave bedenk ik samen met de opdrachtgever, of ik doe een voorstel en werk dat in overleg verder uit. De opdrachtgever levert vervolgens de inhoud en ik zorg voor de vertaling van inhoud naar vorm en interactie, het beeldmateriaal, het bouwen van het magazine en het publiceren ervan.

Pluspunten

Geen drukkosten
+ Geen verzendkosten
+ Leesbaar op tablet en pc
+ Uitgebreide interactieve elementen
+ Direct reactie van lezers
+ Leesbaar door klanten én niet-klanten
+ Zien welke artikelen gelezen worden en hoe vaak
+ Perfect inhoud kunnen afstemmen op je doelgroep

 

Misschien is een digitaal magazine ook een oplossing voor jouw organisatie? Neem contact met me op en we kijken wat de mogelijkheden zijn.