Een nieuwe huisstijl

Je begint voor jezelf maar hoe laat je dat aan je omgeving, je potentiele klanten weten? Hoe presenteer je jezelf? Hoe zorg je ervoor dat je professioneel overkomt en dat anderen zien en begrijpen wat je doet? Dat je opvalt tussen concurrenten? Of misschien juist aansluit bij concurrenten zodat klanten je meteen kunnen plaatsen? En dat ze je gaan herkennen: o, dat is dat serieuze / chique / hippe / gedegen / zakelijke / ambachtelijke / speelse / no-nonsense bedrijf? Je hebt in ieder geval een huisstijl nodig…

Een huisstijl is een heel ‘persoonlijk’ iets, daar wil je blij van worden en ook na een paar jaar nog tevreden over zijn. Zo aan gehecht raken dat je er niet snel afstand van doet. Dat geldt voor eenmanszaken, maar zeker ook voor bedrijven. Medewerkers voelen zich thuis bij een huisstijl die past bij de sfeer van het bedrijf. Daar zijn ze trots op. Kijk, dat is iets van ons!

Waarom ik kan je helpen

Ik voel goed aan wat iemand aanspreekt, wat bij hem past, de juiste sfeer. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat een bedrijf nu precies doet en zoek dan naar de kern van wat hij wil vertellen. Ik neem daar in mijn schetsen ook de tijd voor, en betrek de opdrachtgever bij het proces. Leg hem de keuzes voor die hij moet maken en vertel wat die voor gevolgen hebben. Een huisstijl maken is voor mij een reis naar een onbekend gebied; ik kijk en luister met de onbevangenheid van de ontdekkingsreiziger. Die reis maak ik het liefst samen. Ik maak zo huisstijlen waar men jaren mee verder kan, die zich in allerlei nieuwe uitingen – brochures, posters, advertenties, websites verder ontwikkelen.

Hou me op de hoogte
 

Voorbeelden van huisstijlen